Robotik Kodlama Eğitimi

Robotik Kodlama Eğitimi

Robotik Kodlama Eğitimi

ROBOTİK KODLAMA NEDİR?

Robotik: Elektronik devreler yardımı ile kodlama dilleri kullanılarak ihtiyaç duyulan yönde komut verme işlemidir. Makine kontrol sistemi, bilgisayar gibi birçok alanda hayatımızın kolaylaştırmakta olanak sağlamaktadır.

NEDEN ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİNE İHTİYAÇ VAR?

Her geçen gün hızla gelişen teknoloji ile bir ihtiyaç haline gelen  algoritmik düşünme ve robotik kodlama becerilerini, STEAM ve MAKER da dahil hepsini aynı eğitimde bir araya getirerek; okul öncesi yaş grubu ile iletişim halinde olup onları yetiştiren, eğiten, gelişimlerinde rol oynayan eğitmen, öğretmen, ebeveyn ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen yetişkinleri nitelikli bir eğitimle donatarak çocuklarımızı; üreten, sorgulayan, problem çözme becerileri gelişmiş bilinçli bir nesil olarak geleceğe hazırlamaktır.

Okul öncesi yaş grubunu 21. Yüzyıl becerileriyle donatmaktır. Küçük ellerin temel kazanımlarını edinmeleri için sahip olmaları gereken kazanımları onlara sunmaktır. Bu hedefleri görev edinen eğitmen adaylarını yetiştirmek bizim başlıca görevlerimizin arasındadır.

EĞİTİME KATILAN KİŞİYE HANGİ KATKILARI SAĞLAR?

Teknolojinin sürekli gelişmesi ile birlikte yenilikçi ve üretim odaklı teknolojilere de aynı oranda ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın farkındalığında olan ülkeler eğitim sistemlerine erken yaşta çocuklara yönelik kodlama ve robotik eğitimlere yer açmaktadırlar. Çocuklar erken yaşta kodlama ve temel düzeyde robotik alanlarda bilgisi sahibi olmaktadırlar. Analitik düşünme gibi 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmaya fayda sağlayan Robotik Kodlama, günümüzde son zamanların en popüler eğitim modellerinden biri haline gelmeye başlamıştır. Okul öncesi eğitim açısından baktığımızda Robotik Kodlama ile çocuklar algoritmik problemler çözebilen, mantıksal ve sıralı düşünerek olayları gerçekçi örüntüleyebilen, 21. Yüzyıl becerileri ile donanımlanmış bireyler olarak yetişmektedir.

EĞİTİM SONUNDA, EĞİTİM ALAN KİŞİLERDE;

  • Bilişim Teknolojileri ve Teknoloji Tasarım derslerini daha aktif bir şekilde yapabilir,
  • Eğitim sonunda Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açabilir,
  • Özel okul, anaokulu ve kreşler ile eğitim faaliyetleri sunan özel kurumlarda eğitmen olarak görev alabilir,
  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okul öncesiyle ilgili alanlarında ders dışı eğitim verebilir,

 

KİMLER KATILABİLİR

Okul öncesi öğretmenleri ,çocuk gelişimi uzmanları, kreş ve gündüz bakımevi eğitmenleri,  üniversite öğrencileri ve alana ilgi duyan herkes.